Online craps – spela craps på nätet

Alla känner igen det stora, gröna eller i vissa fall röda bordet som används när man spelar craps. Antingen från en film, till exempel någon James Bond-film, eller från att ha spelat på det själv på ett casino i Las Vegas eller något annat ställe. Det är ett intensivt spel där publiken står runt bordet och visslar och tjuter, tärningar som flyger över bordet och marker som ligger utspridda på olika platser. Lika exalterande och spännande som ger riktig pump är online craps.

Många tycker att craps kan vara avskräckande eller förvirrande på grund av layouten på bordet som kan se lite förvirrande ut, men sanningen är att craps inte bara är ett av de mest spännande spelen, utan det är ett lätt spel också.

Spelarna i craps turas om att kasta tärningen och den som kastar kallas för ”shooter”, och spelarna byts om att vara denna shooter. Den som är shooter ska satsa bordsminimum på antingen ”Pass Line” eller ”Don’t pass Line”. Shootern blir presenterad med flera tärningar av en så kallas ”stickman”, oftast fem tärningar, därav han väljer två av dem att spela med. De tärningar som blir över återvänder till stickman och används inte. Den som är shooter fortsätter rulla tärningarna tills han kastar en 2a, 3a eller 12a, alltså ”Craps Out”.

Varje runda har två faser som kallas ”Come Out” (kast) och ”Point”(poäng). För att starta en runda gör shootern ett ”Come Out”-kast. När spelaren antingen gör ett ”Pass Line” eller Don’t Pass Line”-bet så blir det ett Come Out-kast. Det är detta kast som skapar Point, alltså poängen. Poängen är samma som summan av tärningarna i Come Out-kastet så länge kastet inte är en 7a, 11a eller Craps, alltså 2a, 3a eller 12a. Om Come Out-kastet är en 7a eller en 11a så är det ”Pass Line”-spelaren som vinner och ”Don’t Pass Line”-spelaren som förlorar. Om första kastet är 4, 5, 6, 8, 9 eller 10 så är det en Point.

När en Point har skapats så är det Shooterns uppgift att rulla tärningarna tills samma Point kommer upp igen. För att få t.ex. Point 10 så kan summan som kastas vara 4 + 6. Det är då åter shooterns uppgift att kasta en 7a eller 10a utan att kasta Craps. För att shootern ska få börja ett nytt Come Out-kast måste han kasta antingen en 7a eller 10a.

En spelares runda är över när han ”sevens out”, då börjar allt om igen med en ny spelare. Om ett Point-nummer kastas av shootern kan olika satsningar göras på det kommande kastet, tills shootern ”sevens out”. Då är hans runda över.

This entry was posted in Artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.