Olika typer av tärningsspel

Alla har vi väl i vart fall någon gång i livet spelat tärning. Ingen av oss har väl kunnat undgå att åtminstone hålla en tärning i handen. Den där lilla sexkantiga kuben har i alla tider spelat en mycket central roll inte bara för spelare i olika länder utan även som en slags rofylld avkoppling för stressade människor i alla åldrar. Det finns nämligen något nästan magiskt över det här med tärningsspel, ett slags magi som de facto inte går att förklara med ord utan som istället måste upplevas. När man står där med en eller flera tärningar i handen och precis ska kasta iväg dem så är det nästan så att man har en hel fjärilsfarm i magen. Det är en kittlande känsla av spänning som infinner sig på insidan eftersom man inte vet hur utfallet av det där kastet kommer att bli. I den här artikeln så ska vi kika lite närmare på några olika typer av tärningsspel.

Olika typer av tärningar
Men vi börjar med att titta lite på några olika typer av tärningar som finns att använda sig av. Den sexsiffriga tärningen är den vanligast förekommande tärningen och den numreras från 1 till 6. Den sexsidiga tärningen förekommer i många tärningsspel i stil med craps, Fia med knuff, Yatzy och en lång rad andra spel där det förekommer tärningar. Den fyrsidiga tärningen är formad som pyramid med triangelformad bas och används ofta i olika former av rollspel. Den tolvsidiga tärningen liknar till stor del jänkarnas försvarshögkvarter Pentagon. Det vill säga ett oregelbundet klot med spetsiga sidor. De motstående fältens sammanlagda summa är 13. Denna typ av tärning används ofta i rollspel.

Några vanliga typer av tärningsspel
Enkla tärningsspel som Fia med knuff, Yatzy, Etthundra och Craps och allt vad de heter förekommer överallt och är därmed de allra vanligaste spelen där man använder sig av en eller flera tärningar. Men det finns faktiskt många fler typer av tärningsspel än enbart dessa. Shoot the moon är ett exempel men det finns ännu fler. Sic Bo, Femtusen och Three är några andra exempel men du kan säkert komma på ännu fler om du bara tänker efter. Ärligt talat så är det nog som så att exemplen på spel där bruket av tärningen förekommer är långt fler än vad du eller jag kan ana. Kan du till exempel tänka dig en omgång av familjespelet Monopol utan ett par tärningar?

Spela tärning på internet
Om du har tröttnat på de vanliga familjespelen där hemma och istället vill spela tärning där det finns en reell möjlighet att även kunna lägga vantarna på en icke föraktfull summa pengar så ska du spela tärningsspel på nätet. Det pågår ständigt en mycket spännande utveckling på nätet där många online casinos har börjat lanseringen av helt nya tärningsspel där tärningen mer och mer tar över kortlekens roll i många spel. Att spela tärningsspel på internet är i grund och botten väldigt enkelt och dessutom grymt roligt och spännande. Prova så får du se själv.

This entry was posted in Artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.