Etikett vid Crapsbordet

När man väl har lärt sig alla regler och satsningar inom craps finns det en rad andra saker man bör tänka på. Det absolut viktigaste är att låta shootern kasta ifred och att inta störa eller på något sätt förstöra kastet. Gör man det lär man inte bli populär hos de andra spelarna.

Visserligen ska man kanske inte röka vid ett crapsbord eftersom det kan störa andra ickerökande spelare, men om man ändå vill röka ska man tänka på att absolut inte aska sin cigarett på bordet eller golvet eller något liknande. Det finns alltid askkoppar under bordet som man kan använda. Det finns också speciella ställen där man kan placera sin drink, istället för att ställa den mitt på bordet.

Om du vill köpa mer marker eller växla marker så gör det inte när en omgång spelas. Vänta istället tills omgången är färdigspelad. Och gör det absolut inte när det är din tur att kasta. Du lär göra varenda spelare vid bordet irriterad om du sätter dig och börjar plocka med dina marker istället för att spela som du ska.
Tänk också på att göra din satsning när du ska. Det är ingen idé att försöka göra en försenad satsning, för den kommer ändå inte att räknas med. När tärningarna är placerade framför Boxman ska man göra sin satsning. Du hör också någon som säger ”place your bets”. När du har hört någon säga ”no bets” är det försent att satsa. Håll dig också på din plats. Gå inte runt, häng inte över bordet och ha under inga omständigheter dina händer på bordet när någon ska kasta. Det blir inte kul för dig om du lägger händerna på bordet och parsonen som kastar råkar kasta så att dina händer stoppar tärningarna. Förlorar dessutom kastaren kan du räkna med en ovän för resten av kvällen.

Det finns även en hel del spelare som är vidskepliga av sig. Om de vill utföra någon ritual innan de kastar, hur konstigt det än kan verka, avbryt dem inte. Låt dem hållas. De kommer inte bli glada om du avbryter dem. Det finns också en många spelare som tror att det för otur med sig att säga siffran sju högt. Gör därför inte detta. Det kan låta fånigt men för många spelare är detta fullaste allvar.

När du får tärningarna så kasta direkt. Stå inte och prata med någon eller diskutera med de andra runt bordet vilka siffror som bör komma upp och liknande.
Du ska även satsa på att träffa den motsatta väggen när du kastar. Om du inte gör det kommer du bli tillsagd att göra detta nästa gång. Kasta däremot inte för hårt. Om du skulle slå bort de andra spelarnas marker med ditt kast lär du inte bli populär. Man kan också tänka på att ge dricks om man upplever att man har fått bra service på casinot.

Men givetvis är det inget tvång på detta. Det beror helt enkelt på vad man själv känner för.

Comments are closed.