Craps slang

Craps är nog utan minsta tvivel det mest högljudda och livliga spelet av dem alla på ett casino. Det finns inte många andra spel som kan mäta sig med craps när det gäller ljudstyrka, intensitet och inlevelse från spelarna runt ett spelbord där man spelar craps. Det går liksom inte att jämföra med något annat när spelarna hoppar jämfota upp och ner, viftar med händerna och skriker upphetsat samtidigt som tärningarna rullar över bordet. Det är inte utan att man kommer att tänka på en rockkonsert av det lite hårdare slaget när man ser hur spelarna runt ett crapsbord beter sig. En konsert med rockbandet Motörhead är att likna vid en söndagsskola i jämförelse med craps. Men det nog ändå så det ska vara när det spelas craps. Det ska vara liv och rörelse och massor av rock n roll över det hela för annars är det inte craps, liksom.

Lite regler
Craps är ett enkelt spel utan några krångliga regler hit och dit som man måste tillbringa en halv dag för att plugga på och ändå inte förstå ett smack av vad som sägs där. När det gäller craps så är det bara pang på rödbetan som gäller. Detta är en av de verkligt stora fördelarna med craps för har du en gång hållit ett par tärningar i din hand så kommer du att kunna spela craps. Det är bara raka rör som gäller utan några som helst krusiduller. Den som kastar tärningarna kallas för shooter och denne shooter börjar spelet med att kasta tärningarna i en Come Out Roll. I det här fallet så måste tärningarna kastas på ett sätt så att de träffar den bortre, räfflade väggen på spelbordet för att kastet ska kunna bli godkänt och spelet fortsätta. Spelarna runt bordet satsar på att shootern ska få ett visst resultat av sitt kast och alla resultat räknas som bra förutom om kastet skulle bli 7, för då förlorar alla sina insatser.

Ett eget språk
Man talar om olika begrepp i craps och mycket av det interna snacket kan liknas vid ett eget språk, en slags craps slang som kan vara svår att förstå för den som inte är spelare själv eller som inte har hunnit skaffa sig tillräcklig rutin i spelet ännu. Men om det skulle vara på det sättet så ska du ändå inte ge upp bara för att det som sägs låter så konstigt och är svårt att förstå sig på. Det mesta i den terminologi som man använder sig av idag kommer från det lokala blandspråk som man talar i de södra delarna av USA, i floden Mississippis delta i delstaten Louisiana i trakterna runt New Orleans. Låt oss kika lite på i vart fall några av dess ord och uttryck och vad de betyder.

The Point: Detta fastställs i Come out Roll. Kan vara 4, 5, 6, 8, 9 eller 10.

Big Red: En satsning på att shootern kommer att få 7 i nästa kast.

Horn Bet: En satsning på att nästa kast kommer att bli 2, 3, 11 eller 12.

This entry was posted in Artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.