Craps regler

Ett spelbord där man spelar craps kan se ganska skrämmande ut för en person som aldrig tidigare har spelat craps. Bordet i fråga ser ut att ha en hel massa olika sätt att satsa på och ett oräkneligt antal mer eller mindre komplicerade regler. En minst sagt fundamental och oerhört viktig grej att komma ihåg när du spelar craps är att vi snackar om ett spel som är uppbyggt av olika så kallade rundor. Det första tärningskastet i en runda kallas på internationellt spelarspråk för en come out roll.

Det här med come out roll
Det här med come out roll är som du nog förstår inte bara ett tärningskast som man kan fnysa lite föraktfullt åt. Det är inte vilket kast som helst. I ganska många fall så bestäms hela resultatet av en runda av utfallet av come out roll. Om tärningen visar 2,3,7,11 eller 12 på din come out roll så avslutas rundan på direkten. Om ett annat nummer – det vill säga 4,5,6,8,9 eller 10 – kommer upp så kallas det numret för the point. Personen som agerar dealer kommer då att placera ut en vit bricka på bordet för att visa alla spelare var the point är. Om det sedan inträffar att en point rullas av en spelare så kommer tärningarna att fortsätta rullas ända tills samma point rullas igen eller en sjua kommer upp.

Andra craps regler
Den som håller i tärningarna – man använder sig av två tärningar i craps – och kastar dem kallas för shooter. Det är med andra ord denne shooter som kan anses vara spelets huvudperson. Den uppgift som alla de andra spelarna runt bordet har är att satsa på eller emot shootern. De satsar alltså sina pengar på om shootern fixar sitt kast och vinner eller om han missar och förlorar. Det här med craps och dess regler bygger alltså på ett slags samspel mellan shootern och de andra spelarna. Spelet börjar med att du som spelare gör en satsning på om du vinner ditt kast – det som kallas för pass line – eller om du förlorar – det vill säga en don´t pass line – och sedan rullar spelet igång i samma ögonblick som du skickar iväg tärningarna med ett snyggt kast. Om sanningen ska fram – och det ska den väl alltid – så finns det de facto ett helt gäng craps regler till. Dessa craps regler kan du med fördel ta och leta reda på genom att söka på Google på sökfrasen ”craps regler”. Du kommer att få ett mycket stort antal sökträffar som du kommer att kunna ha väldigt stor hjälp av i ditt sökande.

Summa summarum
För att knyta ihop den här säcken på ett snyggt sätt så kan vi helt enkelt konstatera att craps är ett mycket spännande spel och att man egentligen inte behöver känna oro inför att spelbordet ser ut som det gör eller de craps regler som kringgärdar spelet. Lycka till nästa gång som du spelar craps!

This entry was posted in Artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.